ГоловнаПолітика

Верховний Суд визнав незаконним позбавлення Мосійчука недоторканності

Верховний Суд визнав незаконним позбавлення Мосійчука недоторканності
Фото: facebook.com/igor.mosijcuk

Верховний Суд визнав незаконним позбавлення депутата Верховної Ради від Радикальної партії Ігоря Мосійчука недоторканності.

Про це повідомляють Українські Новини.

Нагадаємо, 17 листопада 2015 року Вищий адмінсуд скасував зняття недоторканності з Мосійчука. Рада оскаржила це рішення у Верховному Суді, і до винесення його вердикту рішення Вищого адмінсуду не набувало чинності.

17 вересня генпрокурор Віктор Шокін на засіданні Верховної Ради показав відео, на якому нардеп Мосійчук просить і отримує хабар за допомогу в підприємницькій діяльності. Після цього парламент за процедурою ad hoc (рішення, призначене для конкретної проблеми) негайно дав згоду на арешт Мосійчука, а 18 жовтня суд його заарештував. 15 листопада термін арешту Мосійчука минув, і він вийшов на волю.

У ГПУ заявили, що Мосійчук зізнався в отриманні хабара, проте сам нардеп заявив, що зізнання було зроблено під тортурами.

Крім отримання хабара, Мосійчука звинувачують у хуліганстві, застосуванні насильства і втручанні в діяльність судових органів.

Розслідування кримінального провадження проти Мосійчука було завершено 22 жовтня 2015 року, однак за шість місяців підозрюваний і його захисники так і не ознайомилися з матеріалами справи, блокуючи її передачу до суду. В результаті судового рішення 25 квітня було визначено крайнім терміном для ознайомлення зі справою, а через кілька днів Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт проти Ігоря Мосійчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram