ГоловнаПолітика

Чубаров закликав ЄС ввести ембарго на нафту з Росії

На тлі посилення репресій проти кримських татар потрібно посилити санкції проти РФ

Чубаров закликав ЄС ввести ембарго на нафту з Росії
Фото: EPA/UPG

Представники Меджлісу кримськотатарського народу закликають країни Європейського Союзу посилити санкції проти Росії, зокрема розглянути питання про тимчасове ембарго на російську нафту.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі Громадського.

"Ми закликаємо до відключення банківської системи SWIFT. Я також говорив про те, щоб європейські країни розглядали питання про можливе, хоча б тимчасове, ембарго на енергоносії з Росії, зокрема на нафту", - повідомив Чубаров.

Зауважимо, що Європейський парламент має намір провести дебати і прийняти резолюцію про порушення прав кримських татар з боку Росії на засіданні 12 травня. У порядку денному заплановані дебати з питань порушень прав людини, демократії та верховенства права на татар в Криму.

"На тлі посилення репресій проти кримських татар наше завдання - зробити так, щоб міжнародна спільнота схилялася до жорсткіших санкцій проти Росії", - сказав голова Меджлісу.

Нагадаємо, 26 квітня, підконтрольний Росії "верховний суд" Криму заборонив Меджліс, визнавши його екстремістською організацією. Поклонська, яка і була ініціатором процесу, заявила, що Меджліс нібито співпрацює з організацією "Хізб ут-Тахрір", визнаною в РФ терористичною.

Після цього Меджліс і Курултай перейшли в режим надзвичайного стану, а центральний офіс Меджлісу було вирішено перенести до Києва. Раніше, 13 квітня, "прокуратура" Криму призупинила діяльність Меджлісу. 18 квітня Мін'юст РФ вніс Меджліс до переліку екстремістських організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram