ГоловнаПолітика

Порошенко не відпустив Москаля у відставку

"Москаль і надалі реалізовуватиме програму децентралізації та рішуче боротиметься з контрабандою".

Порошенко не відпустив Москаля у відставку
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко не відпустив голову Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля у відставку.

Про це йдеться у фейсбуці голови держави.

"Він і надалі реалізовуватиме мою програму з децентралізації та рішуче боротиметься з контрабандою на Закарпатті. Зокрема, знайшла підтримку ідея обладнати митні пункти спеціальними сканерами, а частку надходжень від митних зборів спрямувати на регіональні інфраструктурні проекти", - повідомив Порошенко в суботу, 7 травня.

Нагадаємо, 6 травня Москаль попросив прем'єр-міністра Володимира Гройсмана ініціювати його звільнення з посади у зв'язку з тим, що Кабінет Міністрів в обхід губернатора проводить призначення начальника Закарпатської митниці. Він повідомив, що Володимира Колеснікова, який очолює митницю з вересня 2015 року, намагаються зняти. Нібито ця посада була обіцяна людям нардепа Віталія Хомутинніка в обмін на позитивне голосування за призначення Гройсмана прем'єром.

На думку Москаля, відставка Колеснікова має на меті зберегти схеми контрабанди цигарок та інших товарів.

Гройсман відкинув прохання Москаля, заявивши, що не дозволить розмовляти з ним мовою ультиматуму. Партія "Відродження", яку представляє Хомутиннік, зажадала вибачень від Москаля. У ДФС заявили, що Колеснікова не звільнено - він на лікарняному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram