ГоловнаПолітика

Порошенко: ми створили одну з найпатріотичніших і найсильніших армій на континенті

Президент закликав до єдності

Порошенко: ми створили одну з найпатріотичніших і найсильніших армій на континенті
Фото: 1tv.com.ua

Президент України Петро Порошенко знову закликав українців до єдності, щоб не стати легкою здобиччю ворога в гібридній війні. Про це він заявив під час відкриття пам'ятника Мазепі в Полтаві в суботу, 7 травня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Досвід учить - коли ми впадаємо в амнезію, то стаємо дуже легкою здобиччю ворога в гібридній війні. Ми навчилися боронити свою землю, ми створили одну з найпотужніших і точно одну з найпатріотичніших і найсильніших армій на континенті. Ворог зрозумів безперспективність спроб прямої атаки на наші рубежі", - сказав Порошенко.

За його словами, зараз у супротивника інша тактика - фінансування і підтримка "п'ятих колон", які руйнують українську єдність.

"Політики теж повинні час від часу брати уроки історії сьогодні і дуже важливо на майбутнє. Ще раз наголошую, що недолік єдності неодноразово ставав для України фатальним. Це більш ніж очевидний висновок і з подій ХVIII століття, і ХХ століття", - зауважив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні Петро Порошенко відкрив пам'ятник українському гетьману Івану Мазепі в Полтаві, який виготовили ще сім років тому на гроші, зібрані по всій Україні, проте відкриттю монумента заважали політичні питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram