ГоловнаПолітика

Ставицький звинуватив Лещенка в тиску на суддю в його справі

Нардеп нібито зірвав винесення рішення про закриття справи Ставицького.

Ставицький звинуватив Лещенка в тиску на суддю в його справі
Фото: http://112.ua/

Екс-міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький звинуватив нардепа Сергія Лещенка в тиску на суддю, яка розглядає клопотання про закриття справи колишнього чиновника.

"Сьогоднішній тиск я пов'язую з тим, що сьогодні в Солом'янському суді розглядалася справа, яку проти мене веде Генпрокуратура. І там нереально шалений тиск з боку журналістів, народних депутатів, пана Лещенка особисто... Після того, як вони зірвали сьогоднішнє засідання, відбулися речі в ЗМІ про моє [нібито] затримання. Тому це чистий тиск на суддів для того, щоб запобігти законному рішенню", - сказав Ставицький у коментарі телеканалу 112.

Вранці в п'ятницю Солом'янський райсуд Києва розглядав клопотання адвокатів про закриття справи проти Ставицького з виведення Межигір'я з державної власності. Як повідомив Лещенко, суддя Усатова через 15 хвилин оголосила перерву до 11 травня.

"На процесі було лише двоє осіб - адвокат Ставицького і прокурор Зимогляд. Засідання в п'ятницю тривало 15 хвилин - суддя, виявивши мою присутність в суді і неможливість "нишком" прийняти "потрібне" рішення, оголосила перерву до середи", - написав Лещенко у своєму блозі.

Нагадаємо, в п'ятницю з'явилася інформація, що Ставицького затримали в Ізраїлі. Пізніше сам Ставицький це спростував.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram