ГоловнаПолітика

Парубій доручив прибрати із сайту Ради "законодавчий спам"

Спікер парламенту має намір підвищувати якість законопроектів, а не кількість

Парубій доручив прибрати із сайту Ради "законодавчий спам"
Фото: rada.gov.ua

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій розпорядився прибрати із сайту парламенту інформацію про кількість внесених депутатами законопроектів.

Про це він повідомив на презентації змін до регламенту Ради, яку транслював телеканал "112 Україна".

"Одним зі своїх перших розпоряджень я розпорядився, щоб на сайті Ради, де дається звіт про діяльність того чи іншого депутата, прибрали ту частину, яка передбачає кількість законопроектів. Тому що дуже часто депутати реєструють законопроекти тільки для того, щоб мати позитивний звіт на сайті. Ця норма знята. Це не фундаментальне вирішення питання, а один із цих моментів, який дозволяє зупинити цей "законодавчий спам", - заявив Парубій.

Він також зазначив, що має намір підвищувати якість законопроектів.

"Іноді перед виборами вносяться такі популістські законопроекти, що для їх забезпечення потрібно три бюджети США, а не України. І на кожен законопроект бюджетний комітет повинен давати свій висновок і відповідне матеріально-технічне обґрунтування... Також рекомендується, щоб обов'язково була віза комітету з питань боротьби з корупцією, щоб була віза комітету з питань євроінтеграції, щоб ми могли давати оцінку, наскільки ініціатива відповідає стратегічним планам євроінтеграції", - пояснив Парубій.

Нагадаємо, раніше Парубій представив новий формат роботи парламенту. Тепер Верховна Рада буде засідати двічі на тиждень замість чотирьох разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram