ГоловнаПолітика

Москаль попросився у відставку

Голова Закарпатської ОДА попросив прем'єра ініціювати його звільнення

Москаль попросився у відставку
Геннадий Москаль
Фото: president.gov.ua

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль просить прем'єр-міністра Володимира Гройсмана ініціювати його звільнення через неузгодження з ОДА призначення в.о. начальника Закарпатської митниці.

Про це йдеться в листі Москаля, опублікованому на його офіційному сайті.

За словами голови Закарпатської ОДА, основною проблемою регіону є контрабанда тютюнових виробів і лісоматеріалів.

"Зараз на Закарпатті відбувається повторення ситуації, яка спричинила криваві події 11 липня 2015 року в Мукачевому. І я не можу бути в ній стороннім спостерігачем. Подолати контрабанду в умовах, коли центральні структури не тільки не допомагають, а навпаки - намагаються відновити тіньові схеми, неможливо. Держава втратила контроль над ситуацією з незаконним видобутком бурштину, незаконним обігом наркотиків, вогнепальної зброї, злочинністю та іншими негативними процесами в суспільстві. А зараз Закарпаття віддається на відкуп контрабандистам і вмикається "зелене світло" для незаконного переміщення цигарок через держкордон", - пише Москаль.

Він також нагадав, що з 1 травня набув чинності Закон України "Про державну службу", згідно з яким призначення на всі посади проходять на конкурсній основі. При цьому призначення керівника Закарпатської митниці відбулося без узгодження з місцевою владою і, на думку Москаля, зроблене в інтересах "цигаркової мафії", яка здійснює контрабанду тютюнових виробів у країни ЄС.

"З огляду на це, я не бачу сенсу свого подальшого перебування на посаді голови Закарпатської ОДА. Тому прошу Вас скористатися своїм конституційним правом, передбаченим ст.118 Конституції України, і направити подання Президенту про моє звільнення", - написав Москаль.

Нагадаємо, раніше голова Закарпатської ОДА заявляв, що контрабандний трафік тютюнових виробів перемістився із Закарпатської області в Чернівецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram