ГоловнаПолітика

Юні харківські вчені стали найкращими в Україні

61 школяр переміг у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук.

Юні харківські вчені стали найкращими в Україні

16 перших місць на всеукраїнському етапі конкурсу-захисту робіт учнів-членів Малої академії наук – такого результату вдалося досягти завдяки системній роботі Харківської ОДА з розвитку освіти в регіоні.

"Ми переконані, що, вкладаючи зусилля і кошти в розвиток освіти, ми інвестуємо в майбутнє регіону. Приділяючи велику увагу підвищенню якості та доступності освіти в Харківській області загалом, ми робимо акцент на розвитку обдарованих дітей. Наш регіон традиційно демонструє гідні результати у Всеукраїнських предметних олімпіадах і конкурсі-захисті робіт МАН. За останній рік ми посилили роботу в цьому напрямку, тому результат закономірний, - вважає харківський губернатор Ігор Райнін. - Результати, продемонстровані школярами регіону, дозволяють нам стверджувати, що робота в сфері освіти організована на належному рівні. І ми маємо намір тільки розширювати дію програм, спрямованих на підвищення якості та доступності освіти для дітей Харківської області", - стверджує губернатор області Ігор Райнін.

Слід зазначити, що цього року в III (завершальному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України Харківську область представляв 61 школяр. Із них 42 стали переможцями - 16 посіли перші місця, 10 - другі, 16 - треті.

Перший заступник голови ОДА Юлія Світлична, яка курує освіту в Харківській області, уточнює: результат найближчих суперників харківські школярі перевищили вдвічі.

"Школярі міста Києва зайняли 8 перших місць, - наводить дані Світлична. - Тобто Харківська область отримала вдвічі кращі результати, ніж усі інші регіони і навіть столиця. За загальною кількістю призових місць ми також лідируємо".

Юлія Світлична зазначає: серед лідерів область не тільки в захисті робіт МАН.

Школярі Харківського регіону також показали відмінні результати і на всеукраїнських учнівських олімпіадах. 24 людини посіли перші місця, 35 стали другими і 37 - третіми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram