ГоловнаПолітика

Янукович надасть Генпрокуратурі свою версію подій на Майдані

Адвокати екс-президента обіцяють передати матеріали після свят

Янукович надасть Генпрокуратурі свою версію подій на Майдані
Фото: EPA/UPG

Найближчим часом захист екс-президента Віктора Януковича надасть слідчим Генеральної прокуратури пояснення їхнього підзахисного у справі про події під час Революції Гідності.

Про це повідомив начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Пояснення Януковича скоро дійсно можуть надати. Його адвокати пообіцяли, що це може статися вже відразу після свят. Але нададуть чи ні, зараз напевно сказати неможливо", - сказав Горбатюк.

Нагадаємо, Янукович поїхав з України в лютому 2014 року після масових розстрілів активістів на Майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії, яка не відповідає на запити про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

Генпрокуратура повідомила Януковича про підозру у кількох справах, зокрема про заволодіння майном у "Межигір'ї", Сухолуччі, про зловживання службовим становищем у "підписанні та введенні в дію" законів 16 січня, про створення злочинної організації та здійснення низки злочинів у дні Революції Гідності. Крім того, екс-президента повідомили про підозра у справі про отримання ним під виглядом авторської винагороди хабара у понад 26,5 млн грн.

Інтерпол оголосив Януковича в розшук за клопотанням прокуратури, але пізніше комісія з контролю за файлами Інтерполу призупинила доступ до інформації про міжнародний розшук екс-президента.

1 березня адвокат Януковича заявив, що той хоче повернутися до Києва, і для цього "буде зроблено правові кроки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram