ГоловнаПолітика

Бальцерович: Україна досягла великого прогресу завдяки Яценюку

Реформи у сфері енергетики відзначили Європейський Союз і США

Бальцерович: Україна досягла великого прогресу завдяки Яценюку
Фото: www.hse.ru

Організатор та ідейний натхненник польських економічних реформ Лешек Бальцерович відзначив успіхи уряду Арсенія Яценюка в реформуванні країни.

Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів.

Бальцерович зазначив, що Україна досягла "великого прогресу".

"Це було б неможливим без непопулярної, але потрібної політики", - сказав він.

"У мене, як у людини, яка робила реформи в Польщі, велика повага до прем'єра Яценюка і його головних міністрів", - підкреслив Лешек Бальцерович.

Крім того, реформи у сфері енергетики, які проводив уряд Арсенія Яценюка, відзначили Європейський Союз і США.

У спільній заяві за підсумками засідання Енергетичної ради США-ЄС наголошується на підтримці тривалого реформування енергетичного сектору України.

"Рада відзначила важливість для України збереження імпульсу реформ і зміцнення механізмів здійснення реформ в енергетичному секторі відповідно зі своїми зобов'язаннями в рамках Угоди про асоціацію Україна-ЄС і про енергетичне співтовариство, зокрема тих, що встановлено за погодженням з МВФ, Світовим банком, ЄБРР та ЄІБ", - наголошується в документі.

Енергетична Рада США-ЄС підкреслює, що вжиті урядом Арсенія Яценюка заходи допоможуть стимулювати інвестиції, збільшити внутрішнє виробництво природного газу, підвищити ємність газосховищ, а також підвищити енергоефективність економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram