ГоловнаПолітика

Депутати Слов'янської міськради проголосували за звільнення Штепи

Відповідна петиція набрала необхідну кількість підписів за 5 днів

Депутати Слов'янської міськради проголосували за звільнення Штепи
Фото: kh.vgorode.ua

Сьогодні на 11-й позачерговій сесії Слов'янської міської ради депутати проголосували за петицію звільнити колишнього мера Нелю Штепу.

Як повідомляє місцевий сайт 6262.com.ua, відповідне звернення на сайті Єдиної системи місцевих петицій за п'ять днів набрало необхідну кількість електронних підписів.

Своєрідна "група підтримки" Штепи роздала присутнім депутатам портрети колишнього мера.

З 27 депутатів за включення питання до порядку денного проголосували 24. Щодо безпосередньо самого звернення від депутатів міськради Ігор Жиров, Олексій Чиж і Сергій Пустовіт утрималися, а депутати від фракції "Самопоміч" Дмитро Кочуков і Сергій Кушнарьов проголосували проти.

Фото: 6262.com.ua

Таким чином більшість обранців Слов'янська підтримали клопотання до вищих органів державної влади про звільнення колишнього міського голови.

Нагадаємо, Штепу затримали 11 липня 2014 року, після чого її конвоювали в управління Служби безпеки Харківської області для проведення процесуальних дій. 14 липня суд заарештував Штепу на два місяці і відтоді постійно продовжує термін арешту.

8 жовтня 2014 року прокуратура Харківської області висунула екс-меру Слов'янська остаточну підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

Восени 2015 року на виборах мера Слов'янська переміг Вадим Лях, який на своїх агітаційних бордах розміщував слова "Любити Слов'янськ, як Неля".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram