ГоловнаПолітика

Волинське село не віддало Білорусі водний канал

Там нібито беруть воду для миття бурштину

Волинське село не віддало Білорусі водний канал

Жителі села Ветли Любешівського району Волинської області заблокували демаркаційні роботи на кордоні з Білоруссю.

"На їхню думку, делімітація українсько-білоруського державного кордону була проведена неправильно. У зв'язку з цим білоруська сторона в лютому 2016 року мусила призупинити інженерні роботи", - сказано на сайті Держприкордонслужби України.

Проблемним став Жирівський канал, який на цій ділянці пролягає уздовж кордону і, згідно з угодою між країнами, належить Білорусі. Однак місцеві жителі не дозволяють прикордонникам сусідньої країни проводити інженерні роботи.

"Спроби пояснення місцевим жителям абсурдності таких демаршів поки що результатів не дали. Зараз перевіряється інформація про те, що насправді причиною акцій місцевих жителів є не захист державних інтересів, а можлива для регіону потреба - брати з каналу воду для миття бурштину", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у 2013 році завершився процес делімітації державного кордону з Білоруссю і почався процес демаркації українсько-білоруської ділянки державного кордону. Зараз 404 км кордону вже винесено на місцевість і визначено місця 977 прикордонних знаків. Білорусь встановила 512 прикордонних знаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram