ГоловнаПолітика

Тука виступив за торгівлю з окупованими територіями

Україна, виявляється, має стратегію повернення Донбасу

Тука виступив за торгівлю з окупованими територіями
Фото: dyvys.in

Заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає, що треба відновити торгівлю з окупованими територіями, яку заборонили у червні минулого року.

Про це він сказав в інтерв'ю "Громадському радіо".

"Існує дві протилежні точки зору. Одна полягає в тому, щоб відгородитися колючим дротом. Вона абсолютно деструктивна. В результаті ментально ми отримаємо втрату населення, озлобленість людей стосовно нас. Одержимо і те, коли, здійснюючи виплати на окуповану територію, ми будемо субсидувати виробничі потужності агресора. Протилежна точка зору в тому, що треба зняти всі обмеження. Істина, як завжди, лежить посередині", - сказав Тука.

Він повідомив, що в четвер відбудеться нарада з цього питання.

Тука вважає, що відновлення торгівлі буде кроком до деокупації територій Донбасу. За його словами, це передбачено у державній стратегії щодо окупованих територій. Тука повідомив, що дізнався про таку стратегії тільки в середу.

"Це один з етапів того стратегічного плану, про який я говорив. Учора я говорив, що його не існує. Сьогодні я бачив його сам. Перш ніж оприлюднювати цю інформацію, її треба правильно подати, затвердити на рівні президента і РНБО. Тільки потім її можна подавати суспільству", - зазначив він.

Тука також не зміг точно сказати, чи є гроші на відновлення Донбасу від міжнародних фондів.

"Я неодноразово чув таку інформацію. Але я не можу ні підтвердити, ні спростувати її зараз. Спочатку треба отримати її в письмовому документальному вигляді. Наскільки я знаю, гроші вже виділено у вигляді міждержавних кредитів. Освоєння цих коштів, м'яко кажучи, залишає бажати кращого", - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, 29 квітня Туку звільнили з посади голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації і призначили заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram