ГоловнаПолітика

Томбінський закликав до прозорого розслідування подій 2 травня

Посол ЄС просить дослухатися до рекомендацій Ради Європи.

Томбінський закликав до прозорого розслідування подій 2 травня
Ян Томбинский
Фото: http://euukrainecoop.net/

Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський закликав українську владу провести незалежне і прозоре розслідування подій в Одесі 2 травня 2014 року.

"Сьогодні ми відзначаємо другу річницю трагічних подій в Одесі, що відбулися 2 травня 2014 року. Тоді більш ніж 40 людей загинули і понад 200 були поранені. Я закликаю українську владу дотримуватися рекомендацій Міжнародної дорадчої групи Ради Європи і провести незалежне і прозоре розслідування. Всі ті, хто відповідальний за злочини, повинні постати перед судом", - сказано в заяві.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю сепаратистів і проукраїнських активістів загинули 48 осіб, постраждали близько 300. Сутички почалися в центрі міста, де застрелили кількох проукраїнських активістів. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому було наметове містечко сепаратистів. Намети спалили. Також почалася пожежа в Будинку профспілок, через що й загинуло багато людей.

Дотепер у суді розглядають справу 20 обвинувачених сепаратистів, із яких п'ятьох утримують під вартою, решті обрали інші запобіжні заходи. Вироку в цій справі не винесено.

Також скеровано до суду справу колишнього начальника Одеської обласної міліції Петра Луцюка у зв'язку з подіями в Одесі 2 травня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram