ГоловнаПолітика

Сенцов, Кольченко, Афанасьєв і Солошенко підписали папери на екстрадицію ще у квітні

"Вони вже давним-давно ці документи заповнили, коли тривала полеміка з приводу того, що Мін'юст Росії робив запит у ФСВП Росії".

Сенцов, Кольченко, Афанасьєв і Солошенко підписали папери на екстрадицію ще у квітні
Фото: www.radiosvoboda.org

Українці Олег Сенцов і Олександр Кольченко підписали необхідні документи для екстрадиції на початку квітня цього року, розповіла в ефірі радіо "Эхо Москвы" адвокат Кольченко Світлана Сидоренко, коментуючи вчорашній пост журналіста "Радіо Свобода" Антона Наумлюка. Він у своєму фейсбуці повідомив, що документи вже у співробітників Федеральної служби виконання покарань РФ.

"Усі документи були підписані ще на початку квітня, і зараз ці документи мали надійти в Мін'юст, і вони, напевно, надійшли... Вони вже давним-давно ці документи заповнили, коли тривала полеміка з приводу того, що Мін'юст Росії робив запит у ФСВП Росії, вони ще на початку квітня ці документи підписали", - цитує Сидоренко "Інтерфакс-Україна".

Вона додала, що документи також підписали ще два засуджені українці - Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, а Олександра Кольченка - 10 років.

Згідно з обвинувальним висновком, у квітні 2014 року Сенцов створив у Криму "терористичну спільноту", яка отримувала вказівки від невідомих осіб у Києві. Метою спільноти була "дестабілізації ситуації" в Криму і "вплив на органи влади": "кримські терористи" нібито намагалися змусити Росію відмовитися від рішення прийняти півострів до свого складу.

Учасники спільноти скоїли два "терористичні акти" в Сімферополі - підпалили двері офісу "Російської громади Криму" і вікна місцевого відділення "Єдиної Росії", а також готували підриви пам'ятника Леніну і Вічного вогню. Олександра Кольченка звинуватили в тому, що він увійшов до складу цієї терористичної спільноти і брав участь в одному з підпалів. Крім нього, за версією звинувачення, в групу входили також Олексій Чирній і Геннадій Афанасьєв (обох раніше засудили згідно з особливим порядком, вони отримали по сім років колонії суворого режиму), а також Степан Циріл, Ілля Зуйков, Енвер Асанов і Микита Боркін (останніх чотирьох оголошено в розшук).

Геннадій Афанасьєв спершу свідчив проти Сенцова, але на суді у справі режисера Афанасьєв від своїх свідчень відмовився, заявивши, що із Сенцовим і Кольченком навіть не знайомий.

Юрій Солошенко проходив абсолютно в іншій справі. 14 жовтня 2015 року Московський міський суд визнав Солошенка винуватим у шпигунстві і засудив до шести років колонії суворого режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram