ГоловнаПолітика

Касько став членом правління Transparency International Україна

Екс-заступника генпрокурора обрано п'ятим членом правління організації

Касько став членом правління Transparency International Україна
Фото: nv.ua

Представництво міжнародної антикорупційної неурядової організації Transparency International в Україні обрало п'ятим членом правління колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська.

Про це повідомляють на сайті організації.

Каська обрано на термін повноважень чинного складу правління - до кінця жовтня 2016 року.

"Основним аргументом на підтримку кандидатури Каська стали його високі професійні якості і величезний досвід у розслідуванні справ, пов'язаних із корупційними злочинами колишнього Президента Віктора Януковича і його оточення, а також із поверненням корупційних активів, - зазначив голова правління Transparency International Україна Андрій Марусов.

На його думку, призначення Касько значно посилить можливості організації для досягнення стратегічних завдань.

Зазначають, що Каска обрали замість Ярослава Юрчишина, який вийшов із правління, оскільки бере участь у конкурсі на посаду виконавчого директора.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати отримання Каськом службових квартир у лютому за зверненням нардепа Ігоря Луценка. Паралельно порушила кримінальне провадження Генпрокуратура. 11 квітня ГПУ висунула Каську підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство в особливо великих розмірах) та ч. 4 ст. 358 (підроблення документів) Кримінального кодексу. Суд визначив Каську запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Сам Касько, який пішов у лютому у відставку з посади заступника генпрокурора, розцінює справу ГПУ як помсту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram