ГоловнаПолітика

Бурбак заявив, що Саакашвілі не використав субвенцію на придбання квартир бійцям АТО

Кабмін Яценюка торік виділив 1,4 млн гривень.

Бурбак заявив, що Саакашвілі не використав субвенцію на придбання квартир бійцям АТО
Фото: nfront.org.ua

Лідер фракції "Народного фронту" Максим Бурбак заявив, що голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі не використав субвенцію на придбання квартир бійцям АТО, які отримали інвалідність.

Про це він написав у своєму фейсбуці.

"П'ять місяців знадобилося губернатору Саакашвілі, щоб відповісти на мій депутатський запит про кількість квартир, куплених для воїнів АТО. Звичайна відписка. Розпіарене скорочення апарату Одеської ОДА виявилося звичайним об'єднанням департаментів, які не можуть виконувати прості завдання. Однак така «оперативність» - не головне в цій історії. 2015 року уряд Арсенія Яценюка на Одеську область з державного бюджету виділив майже півтора мільйона гривень на придбання квартир хлопцям, які на передовій втратили кінцівки. У результаті закуплено лише одну квартиру вартістю трохи більше за 500 тисяч. А решта грошей?" - повідомив Бурбак.

"Очевидно, Михайлу Ніколозовичу замість витрачання дорогоцінного часу на участь у численних ток-шоу варто часом звертати увагу на те, що діється в його обласній адміністрації. Бо на словах - великий захисник, борець і реформатор, а на ділі - так... посередній чиновник", - написав депутат.

У відповіді Одеської ОДА, яку доклав Бурбак до запису, кажуть, що субвенція склала 1,422 млн гривень, за її рахунок купили квартиру інвалідові війни 2-ї групи за 574,758 тис. гривень. Усього в Мінсоцполітики надали пропозиції про закупівлю житла для 9 сімей загиблих військових і одного бійця з інвалідністю. Сім родин із цієї категорії отримали житло за рахунок коштів Міноборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram