ГоловнаПолітика

Transparency International повідомила про російське громадянство Януковича і Азарова

Організація поставила під сумнів ефективність міжнародних заходів переслідування корупції.

Transparency International повідомила про російське громадянство Януковича і Азарова
Фото: transparency.org.ru

"Transparency International - Россия" опублікувала розслідування "Янукович і Азаров у Росії" в рамках кампанії Transparency International "Зриваємо маски" (Unmask the Corrupt).

"Проаналізувавши сотні публікацій ЗМІ, нам вдалося зібрати повну і деталізовану картину того, як склалися долі колишніх українських лідерів після зміни влади 2014 року. Багато фактів вказують, що Янукович і Азаров отримали російське громадянство і зараз перебувають під захистом держави", - йдеться в повідомленні на сайті організації.

Один з важливих висновків доповіді - поступове зняття санкцій з родичів і представників оточення Януковича і Азарова дозволяє їм продавати приналежну їм велику власність, придбану, імовірно, на доходи від корупційної діяльності.

"Тож ні Україні, ні європейським країнам не вдається компенсувати державі втрати від незаконного збагачення можновладних чиновників з оточення Януковича, що змушує замислитися про ефективність міжнародних заходів переслідування корупції", - робить висновок організація.

Нагадаємо, законодавство України передбачає, що особи, які не є громадянами РФ, не можуть перебувати на її території більш ніж 90 днів поспіль. Екс-президент України Віктор Янукович перебуває в Росії з кінця лютого, як і екс-прем'єр-міністр Микола Азаров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram