ГоловнаПолітика

ГПУ почала розслідування проти Медведчука

Одіозного політика запідозрили в зраді.

ГПУ почала розслідування проти Медведчука
Виктор Медведчук

Генеральна прокуратура почала розслідувати можливу причетність колишнього голови Адміністрації президента, представника України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі Віктора Медведчука до державної зради, сепаратизму і фінансування тероризму.

Як повідомляють на сайті ГПУ, на підставі рішення Печерського районного суду Києва від 22 квітня Генеральна прокуратура за зверненням депутата Верховної Ради Андрія Левуса ("Народний фронт") розпочала кримінальне провадження і до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу.

Проведення подальшого досудового розслідування доручено слідчим Головного слідчого управління Служби безпеки України.

У повідомленні ГПУ прізвище Медведчука не згадано, проте раніше виконувач обов'язків генпрокурора Юрій Севрук повідомив, що ГПУ виконає рішення Печерського райсуду суду і почне розслідування проти Медведчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram