ГоловнаПолітика

Справу Мосійчука відправили до суду

Нардепу загрожує від 8 до 12 років в'язниці.

Справу Мосійчука відправили до суду
Фото: Макс Требухов

Генпрокуратура відправила до суду обвинувальний акт на народного депутата Ігоря Мосійчука.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Мосійчука звинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368, ч.ч. 2, 3 ст. 296, ч.ч. 1, 2 ст. 350, ч. 1 ст. 376, ч.ч. 1, 2 ст. 377 КК України, тобто в неодноразовому одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах з використанням службового становища, поєднаному з вимаганням, а також у хуліганстві, погрозі вбивством, втручанні в діяльність судових органів, погрозі на адресу судді.

Максимальне покарання Мосійчуку загрожує за статтею про хабарництво. Його можуть посадити до в'язниці на термін від 8 до 12 років і конфіскувати майно.

Нагадаємо, 17 вересня генпрокурор Віктор Шокін на засіданні Верховної Ради показав відео, на якому нардеп Мосійчук просить і отримує хабар за допомогу в підприємницькій діяльності. Після цього парламент за процедурою ad hoc (рішення, призначене для конкретної проблеми) негайно дав згоду на арешт Мосійчука, а 18 жовтня суд його заарештував. 15 листопада термін арешту Мосійчука минув, і він вийшов на свободу.

У ГПУ заявили, що Мосійчук зізнався в отриманні хабара, проте сам нардеп заявив, що зізнання було зроблене під тортурами.

Крім отримання хабара, Мосійчука звинувачують у хуліганстві, застосуванні насильства і втручанні в діяльність судових органів.

Розслідування кримінального провадження проти Мосійчука завершили 22 жовтня 2015 року, однак за шість місяців підозрюваний і його захисники так і не ознайомилися з матеріалами справи, блокуючи її передачу до суду. В результаті суд визначив 25 квітня крайнім терміном ознайомлення зі справою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram