ГоловнаПолітика

Пашинський: Україна і Туреччина повинні бути союзниками через РФ

Голова оборонного комітету Ради побував в Анкарі.

Пашинський: Україна і Туреччина повинні бути союзниками через РФ
Фото: Сергій Пашинський / Facebook

Туреччина і Україна активно налагоджують співробітництво у військово-технічних питаннях між оборонними підприємствами обох країн, заявив нардеп Сергій Пашинський.

Про це голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони написав у своєму фейсбуці за підсумками візиту в Туреччину.

"Кілька разів був змушений відкладати поїздку в Туреччину на запрошення турецького парламенту у зв'язку з подіями в Україні. Нарешті ця поїздка відбулася. Попрацювавши кілька днів, я щиро вражений тим рівнем, якого досягла Туреччина буквально протягом останніх 20 років, створивши власний повний цикл військово-промислового комплексу. "Завдяки" відносинам із РФ Туреччина й Україна просто зобов'язані бути політичними і військовими союзниками. Об'єднавши військовий потенціал наших країн, ми зможемо стабілізувати ситуацію в Чорноморському регіоні", - зазначив він.

"Можу сказати, що зараз відбувається потужна робота з налагодження співпраці у військово-технічних питаннях між нашими підприємствами. Докладаю максимум зусиль, щоб ця робота втілилася в конкретні зразки військової техніки, зброї й оборонних технологій. Окремо хочу висловити щиру подяку турецькій стороні за високу честь, якої наша делегація була удостоєна, взявши участь у церемонії покладання квітів до мавзолею засновника Турецької Республіки Мустафи Кемаля Ататюрка", - написав Пашинський.

Нагадаємо, що відносини між Росією і Туреччиною погіршилися 2015 року через розбіжності з приводу долі сирійського лідера Башара Асада. Коли Росія почала військову операцію в Сирії, її літаки кілька разів порушили повітряні кордони Туреччини, і це, зрештою, призвело до того, що турецькі літаки збили російський Су-24.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram