ГоловнаПолітика

Після підвищення соцстандартів повинні відбутися й інші реформи Яценюка, - нардеп

У "Народному фронті" прокоментували ініціативу Гройсмана підвищити соціальні стандарти на 10%.

Після підвищення соцстандартів повинні відбутися й інші реформи Яценюка, - нардеп
Фото: facebook.com/drozdik.alexander

Ініціатива про чергове підвищення державних соціальних стандартів є продовженням політики попереднього уряду і неможлива без реалізації інших реформ Арсенія Яценюка.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Олександр Дроздик, коментуючи заяву прем'єра Володимира Гройсмана про намір внести у Верховну Раду законопроект про підвищення соціальних стандартів на 10%.

"Чергове підвищення соцстандартів - це продовження політики, яку проводив попередній уряд. Арсеній Яценюк підняв ці стандарти минулого року на 13% (це максимум, який був можливим за умов війни) і заклав у держбюджет'2016 чергове підвищення цього року", - підкреслив народний депутат.

"Народний фронт" вітає ініціативу прем'єра Гройсмана, але підкреслює: її реалізація неможлива без продовження цілого комплексу стабілізаційних реформ Яценюка. Ми підтримаємо відповідні законопроекти про підвищення соцстандартів, але простежимо, щоб приймалися й інші реформаторські законопроекти", - заявив Дроздик.

Фінансування поетапного підвищення соцстандартів, нагадав він, забезпечується низкою антикорупційних, структурних і енергетичних ініціатив попереднього Кабінету Міністрів.

"Арсеній Яценюк ініціював підвищення соцстандартів у воєнний час на чітко прорахованих макроекономічних і бюджетних умовах, які забезпечуються вже запущеними реформами. Йдеться, перш за все, про реформи, передбачені Меморандумом між Україною і МВФ і Коаліційною угодою. Зокрема, про остаточне ухвалення нового Податкового кодексу; подальшу жорстку боротьбу з корупцією і суцільне впровадження системи ProZorro; про подальшу реорганізацію держкомпаній з виходом на прозорість і бездотаційність, про прозору приватизацію; про остаточну демонополізацію енергетики і транспорту; про недопущення кризи неплатежів за умов продовження широкої програми житлових субсидій", - зазначив Дроздик.

"Якщо діючі коаліція і уряд, не дай Бог, затягнуть чи згорнуть ці реформи Яценюка - Україна може просто випасти з бюджету після чергового підвищення соціальних стандартів", - додав він.

Показовим прикладом необхідних реформ уряду Яценюка він назвав повернення до бюджету коштів, вкрадених режимом Януковича.

"Команда Арсенія Яценюка розшукала і домоглася арешту близько півтора мільярда доларів активів, вкрадених і відмитих сім'єю Януковича. Коли стало зрозуміло, що прокуратура і суди можуть повернути в бюджет ці однозначно злочинні кошти, "Народний фронт" розробив проект змін до Кримінально-процесуального кодексу про механізм спецконфіскації (№4057). Впровадження цього механізму стало особливо необхідним у грудні минулого року: після того, як парламент наполіг на переробці урядового проекту Податкового кодексу - отже, і на скороченні бюджетних доходів-2016. Прийняття проекту 4057 дозволить, наприклад, удвічі збільшити зарплату вчителям у найближчі роки", - пояснив Дроздик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram