ГоловнаПолітика

Білорусь намагалася заборонити в'їзд Геращенко через заборону їй в'їзду в РФ

Геращенко отримала лише тимчасовий дозвіл до 25 травня

Білорусь намагалася заборонити в'їзд Геращенко через заборону їй в'їзду в РФ
Фото: Макс Требухов

Білорусь вирішила заборонити в'їзд першій заступниці голови парламенту, представниці України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу Ірині Геращенко через заборону їй в'їзду в Росію до 2021 року.

Про це повідомив на брифінгу заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

"Учора ми дізналися, що білоруська влада вирішила заборонити в'їзд Ірині Геращенко на територію Білорусі з тих міркувань, що відповідну заборону запровадила РФ. Таке письмове рішення ми отримали вчора. Звичайно, ми розглядаємо це як неконструктивний крок, спрямований на торпедування конструктивного процесу переговорів", - заявив він.

За дорученням президента вжито активних дипломатичних кроків і вдалося домогтися тимчасового дозволу на в'їзд Геращенко в Білорусь.

"Учора вночі ми отримали не тільки усне, оскільки ми сказали, що усне нас не влаштовує, а й письмове підтвердження, що Ірині Геращенко надано дозвіл на в'їзд на територію Республіки Білорусь на тимчасовій підставі. На жаль, цей дозвіл дано лише на місяць з 00:00 26 квітня 2016 року до 25 травня 2016 року", - додав Єлісєєв.

Він підкреслив, що така ситуація є неприйнятною, і заявив, що Україна буде робити подальші кроки для того, щоб Білорусь надала Геращенко необмежений дозвіл на в'їзд.

Нагадаємо, в березні Росія заборонила Геращенко в'їзд на свою територію до 2021 року, коли вона намагалася потрапити на суд у справі Надії Савченко. Незважаючи на спільну з РФ базу даних небажаних осіб, тоді Білорусь впустила Геращенко на свою територію для участі в засіданні Контактної групи з питань Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram