ГоловнаПолітика

У Харківській області відремонтують обласну лікарню чорнобильців, - голова ОДА

На вирішення проблем ліквідаторів спрямована низка програм.

У Харківській області відремонтують обласну лікарню чорнобильців, - голова ОДА
Игорь Райнин
Фото: http://kharkivoda.gov.ua

У Харківській області відремонтують обласну лікарню чорнобильців.

Про це губернатор Ігор Райнін повідомив під час пам'ятної церемонії з нагоди 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

«2016 рік оголосив Президент України Петро Порошенко Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи. У Харківській області в рамках загальнонаціональних заходів посилено роботу з громадськими організаціями чорнобильців, - розповів Ігор Райнін. - Разом ми визначили, як будемо вшановувати загиблих і яку допомогу необхідно надати нашим ліквідаторам. Моя позиція така - про цих людей потрібно пам'ятати не тільки в річницю трагедії, а кожного дня. На Харківщині сьогодні проживає понад 12 тисяч чорнобильців першої категорії, а загалом їх - понад 20 тисяч. І наше завдання - якісно й ефективно вирішувати їх проблеми».

Ігор Райнін зазначив: серед важливих заходів, які будуть реалізовані в Харківській області вже в цьому році, - капітальний ремонт обласного диспансеру радіаційного захисту. Кошти на ці цілі вже закладено в обласному бюджеті.

«Крім того, в області діє низка програм, спрямованих на вирішення проблем чорнобильців. Зокрема, на останній сесії обласної ради депутати підтримали рішення призначити додаткові виплати для чорнобильців - інвалідів першої групи та вдів ліквідаторів, - розповів голова ОДА. - Все, що можна зробити для чорнобильців на рівні керівництва Харківської облдержадміністрації, буде зроблено».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram