ГоловнаПолітика

Шустера таки позбавили права на роботу в Україні (оновлено)

Два тижні тому телеведучому видали новий дозвіл

Телеведучому Савіку Шустеру дійсно анулювали право на роботу в Україні.

Цю інформацію LB.ua підтвердив керуючий партнер каналу "3Stv" Павло Єлізаров.

Формально дозвіл на роботу в Україні надає Фонд зайнятості, а два тижні тому, за словами Єлізарова, відомство видало Савіку новий дозвіл.

Оновлено 15:00. О 14:30 команда "3Stv" приїхала на Жилянську - де розташований офіс Київського центру зайнятості - щоб з'ясувати подробиці цього рішення.

Представник центру зайнятості стверджує, що дозвіл на роботу Шустеру анулювали через подання недостовірних даних.

"Підстави, на яких анульовано дозвіл на роботу, - це встановлення недостовірності відомостей, наданих суспільству в документах. Ми отримали відповідну інформацію від державної служби зайнятості, і на підставі офіційних документів дозвіл був анульований. ...Нам на продовження дії дозволу в третьому місяці 2016 року подавалися документи на продовження дії дозволу, зокрема було подано довідку про відсутність судимості, довідку від МВС, поки отримавши інформацію від Державної служби зайнятості про те, що є відкрите кримінальне провадження ще 10 місяця 2015 року", - розповів представник центру зайнятості, повідомляє 112.ua.

Відповідну довідку, як відомо, видає МВС, і представник ЦЗ не мав до неї претензій.

Оновлення 16:10. Прес-служба Державної служби зайнятості пояснює, що 22 квітня отримала лист від Державної фіскальної служби про те, що стосовно громадянина Канади Савіка Шустера здійснюється кримінальне провадження №32015000000000198, яке 5 жовтня 2015 року було внесено головним слідчим управлінням фінансових розслідувань ДФС до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Згідно з пунктом 24 порядку видачі, продовження дії та анулювання дозволу на використання праці іноземців, затвердженого постановою Кабміну від 27 травня 2013 року, наявність кримінального провадження є підставою для відмови у видачі або продовження дії дозволу на роботу в Україні.

Роботодавець Шустера - ТОВ "Савік Шустер Студія" - не вказав у документах, на підставі яких дозвіл було продовжено, інформацію про наявність цього кримінального провадження, тобто, згідно із законодавством, надав недостовірні дані. Згідно з пунктом 25 зазначеного порядку, рішення на роботу Шустера анульовано.

Нагадаємо, інформація про анулювання Савіку Шустеру Київським міським центром зайнятості дозволу на роботу в Україні з'явилася вчора ввечері у ЗМІ з посиланням на джерело в правоохоронних органах. Про таке рішення ні телеведучого, ні канал не повідомили.

Шустер працює в Україні 11 років - з 2005 року. Зараз він веде політичне ток-шоу на телеканалі "3Stv". Восени 2015 року на ТОВ "СавікШустерСтудія" провели податкову перевірку, у результаті якої студії вручили податкові рішення-повідомлення на загальну суму трохи більше ніж 13 млн гривень (підозра в ухиленні від сплати податків - ред.). У січні 2016 року Савік Шустер повідомив про відкриття кримінальної справи проти нього. Він називає ці події політичним замовленням.

Комітет з питань свободи слова та інформації на одному з засідань визнав дії силовиків неправомірними і тиском на незалежні ЗМІ, закликавши уряд втрутитися в ситуацію, а спікера ВР - організувати звіт голови Фіскальної служби з цього питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram