ГоловнаПолітика

"Батьківщина" проти призначення Луценка генпрокурором

Тимошенко висловилася за громадське обговорення кандидатур

"Батьківщина" проти призначення Луценка генпрокурором
Фото: www.tymoshenko.ua

"Батьківщина" не підтримає призначення Юрія Луценка генеральним прокурором, а також зміни до законодавства, ухвалення яких зроблять такий варіант можливим.

Про це заявила лідер партії Юлія Тимошенко. На її думку, генпрокурором може бути лише людина з юридичною освітою, з великим досвідом роботи, незалежна від політиків. Такого кандидата готова підтримати "Батьківщина".

"Генеральний прокурор мусить боротися з тіньовою сферою, з офшорними зонами, з корупцією вищих посадових осіб, з нечесним використанням бюджетних грошей. Але як прокурор може навести порядок, якщо він буде кумом президента? Як він буде висувати претензії тим, хто останні два роки оббирав державу?" - зазначив нардеп.

За словами лідера "Батьківщини", потрібно висунути від громадянського суспільства п'ять-шість кандидатур, які є незалежними від політиків і яким вірить країна.

"У нас є прекрасні люди, наприклад, людина, яка все своє життя прожила, служачи Україні і жодного разу не порушила честі і совісті у правовій сфері - це Віктор Шишкін. Є також молоді правознавці, які зараз працюють у громадських організаціях", - резюмувала політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram