ГоловнаПолітика

Близько 40% співробітників Міноборони не пройшли перевірку на поліграфі

Полторак має намір скоротити штаб ВМС до 300 осіб.

Близько 40% співробітників Міноборони не пройшли перевірку на поліграфі
Фото: Сергей Нужненко

Майже кожен другий - а загалом це 40% - співробітник апарату Міністерства оборони не зміг пройти перевірку на детекторі брехні.

Про це в інтерв'ю "5 каналу" повідомив міністр оборони Степан Полторак.

Він пообіцяв, що таких працівників звільнять.

"Не маю іншого виходу. Тому що люди, які не приймають вчасно рішень, люди, які працювали вже 30-40 років і нічого не змінюють у своїй роботі - у них, до речі, перспектива невелика. У них узагалі великі проблеми з пошуком роботи. Так, була побудована робота в міністерстві - так система не працює", - заявив міністр.

Він також зазначив, що має намір скоротити штаб Військово-Морських сил до 300 осіб. Зараз, за його словами, чисельність флоту становить близько 11 тис. осіб, а штабу ВМС - 500 осіб.

"На флоті повинен бути штаб не більш ніж 300 чоловік", - заявив Полторак.

Він також прогнозує, що найближчим часом Президент Петро Порошенко призначить нового командувача ВМС. За його інформацією, ним стане бойовий офіцер, який буде націлений на реформування українського флоту.

Нагадаємо, за словами радника президента Юрія Бірюкова, в центральному апараті Міноборони 15 із 25 начальників провалили атестацію.

Восени 2015 року третина кандидатів на посади в Міноборони не пройшли поліграф і були відсіяні за результатами перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram