ГоловнаПолітика

Порошенко розпорядився прискорити розробку положення про капеланів в армії

"Для мене важливо, щоб представники кожної церкви були серед капеланів".

Порошенко розпорядився прискорити розробку положення про капеланів в армії
Фото: www.facebook.com/Володимир Червонніков

Президент Петро Порошенко в суботу заявив, що доручить Міністерству оборони прискорити розробку положення про капеланство в Збройних силах.

Про це він сказав на зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, після того як патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет передав йому письмове прохання від імені ради.

"Дам доручення про прискорення розробки положення про капеланів. Для мене важливо, щоб представники кожної церкви були серед капеланів. У кожного своя дорога до Бога. Я дуже розраховую, що ви приєднаєтеся до формування, а відповідне доручення міністру оборони буде надано", - цитує Порошенка його прес-служба.

Голова держави наголосив на важливості розвитку інституту капеланства в Збройних силах та інших силових структурах під час проведення антитерористичної операції на сході країни.

"Роль капелана і слова Божого важко переоцінити. Тим церквам, які проводять зараз активну місіонерську діяльність, мають достатню кількість капеланів, велике спасибі, тому що російська агресія проти нашої держави, яка почалася з незаконної анексії Криму і продовжилася на сході України, сатанинські полчища, стали складним випробуванням для держави, для суспільства, для мене і для церкви", - сказав Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram