ГоловнаПолітика

Порошенко призначив голову Запорізької обласної державної адміністрації

Костянтин Бриль раніше був в.о. голови ОДА

Порошенко призначив голову Запорізької обласної державної адміністрації
Константин Бриль
Фото: пресс-служба Запорожской ОГА

Президент Петро Порошенко призначив головою Запорізької обласної державної адміністрації Костянтина Бриля, який з 25 вересня 2015 року працював першим заступником голови ОДА, а в останні місяці виконував обов'язки голови у зв'язку з відставкою Григорія Самардака.

Про це президент повідомив під час візиту у Запорізьку область.

"Я прийняв рішення про заслужене підвищення. Я просив би Костянтина Івановича запам'ятати, що подання про його призначення було одним із найперших рішень нового уряду. Не було більш актуальних проблем, ніж призначення нового керівника Запорізької області", - заявив Порошенко.

Як повідомляється на сайті ОДА, Бриль народився у 1970 році в Донецьку. У 1991 році він закінчив Омське вище загальновійськове училище (Росія), де отримав спеціальність "інженер з експлуатації бронетанкової та автомобільної техніки".

У 2000 році закінчив Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю "правознавство"; у 2010 році - Національну академію державного управління при президенті України, у 2015-му - Міжрегіональну академію управління персоналом.

З 1993-го по 2002 рік служив в органах внутрішніх справ, у 2002-2008 роках - у податковій міліції, у 2010 році - у Службі безпеки України.

25 вересня 2015 року Бриля призначили першим заступником голови Запорізької ОДА, а з 16 грудня він став в. о. губернатора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram