ГоловнаПолітика

Бальцерович став представником Порошенка в Кабміні

Польський реформатор отримав офіційну посаду в Україні

Бальцерович став представником Порошенка в Кабміні
Фото: Александр Ратушняк

Колишнього віце-прем'єр-міністра Польщі Лешека Бальцеровича призначено представником президента України в Кабінеті Міністрів.

Як повідомила прес-служба глави держави, відповідний указ Петро Порошенко підписав у п'ятницю, 22 квітня.

Крім того, Бальцеровича призначено радником президента України і співголовою Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні. Другим співголовою призначено колишнього віце-прем'єр-міністра й екс-міністра фінансів Словаччини Івана Міклоша, який у свою чергу також керуватиме групою радників прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

"Розвиток України значно кращий, ніж картинка, яку малюють про Україну. Я мушу показати ці досягнення, які не завжди помічає Захід", - заявив з приводу свого призначення Бальцерович. Він запевнив, що одним із напрямків його діяльності на новій посаді буде активна робота із західними інвесторами і політиками для подання реальної ситуації в Україні і досягнень країни на шляху реформ.

Міклош у свою чергу сказав, що Україна має значний невикористаний потенціал. "Нашою метою буде не створення якоїсь паралельної структури, а допомога українським реформаторам подолати проблеми. Будемо працювати", - заявив він.

Нагадаємо, Бальцерович був віце-прем'єр-міністром і міністром фінансів Польщі у 1989-91 і 1997-2000 роках, а також головою Національного банку Польщі у 2000-2007 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram