ГоловнаПолітика

Гройсман попросив СБУ перевірити колишнього заступника міністра енергетики Зюкова

Існують підозри, що той працював на "ЛНР".

Гройсман попросив СБУ перевірити колишнього заступника міністра енергетики Зюкова

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман попросив СБУ перевірити колишнього заступника міністра енергетики Юрія Зюкова. Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, після того як депутат Владислав Голуб заявив, що Зюков працював у так званому міністерстві енергетики "ЛНР".

Нардеп обурився, що новий міністр енергетики Ігор Насалик тепер має намір узяти Зюкова в радники.

Насалик відповів, що йому Зюкова запропонувала Громадська рада при Міненерго.

"Якщо ви говорите, він був у "ЛНР", то він повинен сидіти в тюрмі, і це робота Служби безпеки України. Але оскільки при міністерстві є Громадська рада - це понад 70 осіб з усіх галузей: нафти, вугілля, газу - якщо ця рада подала свою пропозицію щодо радника, я не можу до нього не прислухатися. Крім того, це звернення і губернаторів тих галузей, де виробляється вугілля".

Після цього слово взяв Гройсман.

"Хочу вас запевнити, що якщо сказане підтвердиться, ця людина не буде працювати на будь-якій посаді в уряді. Я звертаюся до СБУ з проханням перевірити інформацію, надану народним депутатом Голубом", - заявив він.

Нагадаємо, Зюков обіймав посаду першого заступника міністра енергетики з квітня 2014 року по березень 2015 року. На аналогічній посаді він працював також у період 2006-2007 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram