ГоловнаПолітика

Прикордонна служба назвала маршрут постачання зброї в "ДНР"

Понтонну переправу демонтують після проходження колони.

Прикордонна служба назвала маршрут постачання зброї в "ДНР"
Архив
Фото: informnapalm.org

Один з маршрутів постачання Росією зброї в "ДНР" проходить поблизу колишнього пункту пропуску "Маринівка" в Донецькій області, повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"З достовірних джерел підтверджено існування одного зі стійких маршрутів постачання військових вантажів на тимчасово окуповану територію в районі населеного пункту Куйбишеве Ростовської області РФ поблизу колишнього пункту пропуску "Маринівка" Донецької області", - сказав він на брифінгу.

Слободян зазначив, що постачання озброєння і військової техніки налагоджено на високому організаційному рівні, із суворим дотриманням заходів конспірації.

"Відомо, що військові колони йдуть із Росії невеликими групами по три машини в кожній, з інтервалом 2 км. Перетинання державного кордону здійснюється затемна через понтонну переправу, яку облаштовують перед проходженням колони, а потім одразу демонтують і ховають у лісових насадженнях", - зазначив спікер ДПСУ.

Нагадаємо, Україна не контролює частини свого кордону з Росією, проте на двох пунктах пропуску присутні спостерігачі ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram