ГоловнаПолітика

Москаль запропонував чиновникам з подвійним громадянством звільнитися "по-доброму"

З 1 травня набуде чинності закон про держслужбу

Москаль запропонував чиновникам з подвійним громадянством звільнитися "по-доброму"
Геннадий Москаль
Фото: president.gov.ua

Голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль пообіцяв публічне звільнення чиновникам з подвійним громадянством, які до 1 травня не залишать свою посаду добровільно.

Про це повідомляє офіційний сайт голови ОДА.

Москаль нагадав, що з 1 травня набуває чинності закон про держслужбу у новій редакції, згідно зі ст. 84 якого підставою для звільнення є встановлення факту отримання держслужбовцем громадянства іншої країни.

"Закликаю тих державних службовців, які, крім українського, одержали громадянство іншої держави, добровільно звільнитися з роботи за власним бажанням ще до набуття законом чинності, тобто до 1 травня цього року", - заявив Москаль.

У такій ситуації, за його словами, ОДА не афішуватиме цей факт. В іншому разі, чиновника звільнять з роботи публічно і з залученням засобів масової інформації.

У Закарпатській ОДА зазначили, що дія закону не поширюється на сільські, селищні, міські, обласні ради та їхніх керівників, які, згідно з законом, не будуть державними службовцями. Крім того, дія закону не поширюється на службовців, які працюють в органах державної влади.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила нову редакцію закону про держслужбу у грудні 2015 року. Вона передбачає призначення чиновників після проведення конкурсів, поділ політичних посад і посад держслужби, збільшення зарплат і зменшення частки премій і доплат, введення трьох категорій посад, замість наявних на цей момент сімох. Також з 2018 року має набрати чинності норма, яка зобов'язує чиновника володіти іноземною мовою.

Згодом депутати запропонували відтермінувати набуття чинності закону до 1 травня 2017 року. Представник України у Раді Європи Дмитро Кулеба назвав таку ініціативу диверсією.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман виключив відтермінування закону про держслужбу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram