ГоловнаПолітика

Ткачук: коаліція не має виходу, окрім підтримки цього уряду

Заявлено новий формат співпраці коаліції, Кабміну та фракції

Ткачук: коаліція не має виходу, окрім підтримки цього уряду
Геннадий Ткачук

Коаліційна угода попередньої коаліції "Європейська Україна", до якої входили БПП, "Народний фронт", "Батьківщина", "Самопоміч" та Радикальна партія, було непогано виписана, але абсолютно не виконувалася.

Про це на круглому столі в Інституті Горшеніна заявив народний депутат від БПП Геннадій Ткачук.

"У коаліційній угоді було прописано терміни, коли і що коаліція мусить ухвалити. Далі сталося, що сталося. Хтось у коаліції більше виступав з критикою, хтось блокував ухвалення якихось законів, не голосували за них. На сьогодні нова коаліційна угода мені не відома. Я її не читав", - зазначив нардеп.

У зв'язку з цим Ткачук відзначив позитивну, на його погляд, ініціативу Володимира Гройсмана, який на сьогоднішньому засіданні Кабміну віддав розпорядження міністрам тісно співпрацювати з народними депутатами і головами профільних комітетів.

При цьому він додав, що "коаліція не має іншого виходу, окрім підтримки цього уряду".

"Як мінімум йому (уряду - ред.) треба дати 100 днів, як зазвичай це робиться, і подивитися, які результати і напрямки будуть. Те, що я бачу сьогодні, - уряд працює шаленими темпами. Призначено голів "Укрзалізниці" і "Укрпошти", з Верховної Ради відкликано 178 законопроектів. Було заявлено нову співпрацю уряду коаліції і фракції (БПП - ред.). Я думаю, що є підстави говорити про те, що коаліція буде існувати. Або як мінімум, що вибори відкладено", - резюмував нардеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram