ГоловнаПолітика

Лещенко дізнався про кримінальне провадження проти Горбатюка

Головному слідчому у справах Майдану нібито інкримінують недбалість.

Лещенко дізнався про кримінальне провадження проти Горбатюка
Фото: стоп-кадр видео ТК «Интер»

Генеральна прокуратура має намір пред'явити керівнику управління спецрозслідування ГПУ Сергієві Горбатюку повідомлення про підозру в недбалості, заявив на брифінгу у Верховній Раді народний депутат Сергій Лещенко.

У брифінгу взяли участь депутат Мустафа Найєм, інші нардепи, адвокати членів сімей "Небесної сотні". За їхніми даними, мета переслідування Горбатюка - перешкоджати розслідуванню справ Майдану, над якими він працює. Фігурантами розслідувань, зокрема, є кілька вищих чиновників часів Віктора Януковича, які зараз перебувають під санкціями. На думку Лещенка, мета тиску на Горбатюка - розвалити справи проти цих людей.

"Нам стало відомо, що на Горбатюка готують повідомлення про підозру. Намагаються відкрити кримінальне провадження проти керівника управління спеціальних розслідувань за статтею "Недбалість". Це робиться з метою, щоб прибрати його з розслідування справи Майдану. Робиться за надуманим приводом. Нібито Горбатюк погано розслідує іншу справу, яка взагалі випадково опинилася у провадженні його управління. Це справа про події в травні 2014 року в Одесі", - розповів Лещенко.

За даними депутата, через тиск з боку ГПУ вже звільнився начальник одного з відділів управління спеціальних розслідувань Ігор Слободяник.

"За цим тиском стоїть Столярчук, заступник генерального прокурора Шокіна", - підсумував Лещенко.

Нагадаємо, раніше міжфракційне депутатське об'єднання "Єврооптимісти", до якого входять Лещенко і Найєм, звернулося до президента Петра Порошенка з проханням внести кандидатуру начальника управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка на посаду генерального прокурора України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram