ГоловнаПолітика

В АП назвали умови отримання Україною кредитів МВФ, США і ЄС

Необхідно ухвалити 24 законопроекти

В АП назвали умови отримання Україною кредитів МВФ, США і ЄС
Фото: Вадим Крутивус

Україна повинна до кінця травня ухвалити 24 законопроекти для отримання 1,7 мільярда доларів траншу від Міжнародного валютного фонду, 1 мільярд доларів кредитних гарантій від США і 105 мільйонів євро від Європейського Союзу.

Про це заявив заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків на брифінгу після засідання Національної ради реформ, повідомляє УНІАН.

"Що стосується співпраці з МВФ - нам необхідно ухвалити 19 законопроектів. Їх затвердження відкриває шлях для чергового траншу від Фонду в розмірі 1,7 мільярда доларів, а також додаткових гарантій уряду США на 1 мільярд доларів ... Що стосується співпраці з ЄС - на кону для України 105 мільйонів євро в рамках третього траншу макрофінансової допомоги. Для цього необхідно затвердити 5 законопроектів", - сказав він.

За словами Шимківа, 2 законопроекти внесено до Верховної Ради, 5 законопроектів затверджено парламентом у першому читанні, 2 законопроекти відкликано і вимагають доопрацювання урядом, а 15 законопроектів вимагають повторного внесення у зв'язку з відставкою уряду.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр, міністр економіки Степан Кубів очікує, що Міжнародний валютний фонд виділить третій транш кредитної програми до кінця кварталу - в травні або червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram