ГоловнаПолітика

Єрофєєв і Александров не оскаржуватимуть вирок (оновлено)

Савченко залишилося протриматися дев'ять робочих днів

Єрофєєв і Александров не оскаржуватимуть вирок (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Адвокат засудженого в Україні російського військового Євгена Єрофєєва не оскаржуватиме вирок.

"Ми вважаємо вирок незаконним, але оскаржувати не будемо", - сказала адвокат Оксана Соколовська "Интерфаксу" у вівторок. Вона також сказала агентству, що це спільне із захистом іншого російського військового Олександра Александрова рішення.

Однак адвокат Александрова Валентин Рибін сказав Українським Новинам, що рішення про оскарження вироку наразі не ухвалено.

Оновлення. Увечері Рибін повідомив Українським Новинам, що Александров не оскаржуватиме вирок.

"Ми не вважаємо за доцільне оскаржувати цей вирок", - сказав Рибін.

Судячи з усього, таке рішення продиктоване підготовкою обміну Александрова і Єрофєєва на українку Надію Савченко.

18 квітня колегія суддів Голосіївського районного суду міста Києва засудила Єрофєєва й Александрова до позбавлення волі на 14 років. Вирок має набути чинності через 10 днів з моменту виголошення, якщо рішення суду не оскаржити в апеляційному порядку.

Росіян визнано винуватими у веденні агресивної війни (14 років), участі у терористичній групі (13 років) і терористичному акті (13 років). Згідно зі статтею 70 Кримінального кодексу, більш суворе покарання поглинає м'якші. За звинуваченням у контрабанді зброї та порушенні порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України росіян виправдано.

Нагадаємо, росіян Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва поранили й узяли в полон українські військові 16 травня 2015 року в місті Щастя Луганської області. Через два дні офіційний представник російського Міноборони генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що вони звільнилися зі збройних сил задовго до свого затримання. 19 травня СБУ опублікувала відео, на яких Александров і Єрофєєв визнавали себе діючими військовослужбовцями 3-ї Гвардійської бригади спеціального призначення, які прибули на територію сусідньої держави за наказом. Згодом вони відмовилися від зізнань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram