ГоловнаПолітика

ЦВК назвала п'ятьох нових депутатів

У Раду зайдуть Карпунцов, Великін, Саврасов, Єдаков і Мепаришвілі.

ЦВК назвала п'ятьох нових депутатів
Валерий Карпунцов
Фото: Макс Левин

Центрвиборчком на засіданні у вівторок визнав обраними народними депутатами Валерія Карпунцова, Олега Великіна, Максима Саврасова, Ярослава Єдакова і Хвича Мепаришвілі.

Карпунцов, Великін і Саврасов пройшли в парламент за списком партії "Блок Петра Порошенка" замість Володимира Гройсмана, Степана Кубіва й Іванни Климпуш-Цинцадзе, які перейшли на роботу в уряд.

Єдаков і Мепарішвілі стануть депутатами за списком "Народного фронту" замість міністрів Лілії Гриневич і Остапа Семерака.

Карпунцов - старший помічник генерального прокурора з особливих доручень. Був депутатом минулого скликання парламенту від "УДАРу".

Великін також виходець з "УДАРу" (очолював облорганізацію партії в Київській області). Він працює гендиректором ТОВ "Київторгсервіс".

Саврасов - колишній депутат Київради від Блоку Леоніда Черновецького, голова секретаріату БПП.

Єдаков - директор ТОВ "Сотер" (Боярка), яке торгує продуктами.

Мепаришвілі - перший заступник гендиректора комунального підприємства "Плесо", яке стежить за київськими водоймами.

Нагадаємо, всього в уряд Гройсмана перейшли працювати сім членів парламенту. Однак міністри енергетики Ігор Насалик і АПК Тарас Кутовий були мажоритарниками, тому ЦВК повинна призначити позачергові вибори у 85-му окрузі з центром у Калуші і в 151-му окрузі з центром у Гадячі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram