ГоловнаПолітика

Нідерланди поінформували Євросоюз про підсумки референдуму щодо УА Україна-ЄС

Могеріні утрималася від коментарів з цього приводу

Нідерланди поінформували Євросоюз про підсумки референдуму щодо УА Україна-ЄС
Фото: www.ednist.info

Нідерланди, що головують в Європейському Союзі, поінформували Європейський Союз про референдум щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС, який відбувся 6 квітня.

Про це 18 квітня в Люксембурзі після завершення засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ на прес-конференції повідомила високий представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє УНІАН.

"Міністр Кундерс (Берт Кундерс - міністр закордонних справ Нідерландів, - ред.) проінформував міністрів. Я повинна сказати, що він поінформував мене особисто щодо референдуму, і ми обмінялися оцінками", - зазначила вона.

При цьому Федеріка Могеріні утрималася від коментарів з цього приводу, зауваживши, що в ЄС "поважають необхідність нідерландських інститутів, не тільки уряду, але і парламенту, визначити кращий шлях вперед, обговорити це з європейськими інститутами".

Нагадаємо, консультативний референдум у Нідерландах проходив 6 квітня. "Проти" проголосували 61% виборців (2 млн 509 тис. 395 осіб), "за" - 38,21% (1 млн 574 тис. 874 осіб). Явка на референдумі склала 32,38% відсотків при мінімально необхідних 30%. Нідерланди залишаються останньою країною ЄС, яка завершила процедуру ратифікації СА.

Зараз Угоду про асоціацію України і ЄС застосовують у тимчасовому режимі.

14 квітня Парламент Королівства Нідерланди прийняв рішення ініціювати внесення змін до угоди про асоціацію Європейського Союзу та України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram