ГоловнаПолітика

Головко: Гонтарева збирається судитися з нами за бюджетні гроші

Голова НБУ подала позов від бюджетної установи

Головко: Гонтарева збирається судитися з нами за бюджетні гроші
Михайло Головко
Фото: zz.te.ua

Народний депутат Михайло Головко готовий надати підтвердження того, що чиновники фактично змусили найбільших клієнтів банку «Хрещатик» перейти в інші фінустанови, і саме це стало однією з основних причин банкрутства банку. Про це він повідомив, коментуючи новину про те, що НБУ подає на нього до суду, звинувачуючи в поширенні недостовірної інформації.

«Вони подають в суд, заявляючи, що НБУ нібито не давав вказівок клієнтам «Хрещатика» переходити в інші банки. Начебто немає офіційних документів. Але ми маємо підтвердження, ми будемо судитися, все буде нормально. Щоб Гонтарева мене залякала? Не хвилюйтеся, ми будемо це питання доводити до кінця», - заявив Михайло Головко, пише "Главком".

На думку Головка, позов НБУ - це помста чиновників за спробу створити тимчасову слідчу комісію парламенту, яка мусить розслідувати можливий зв'язок голови Нацбанку Валерії Гонтаревої з російськими банками.

«Вона (Гонтарева) подала позов не сама, а судиться від державної установи - за бюджетні гроші. Щоб свої гроші не витрачати. Але вони не заперечують те, що я сказав, - що вони збільшили частку активів російських банків в Україні», - підкреслив Головко.

За даними депутата, попри тиск з боку чиновників, цього тижня в парламенті буде зареєстровано постанову про створення тимчасової слідчої комісії. «Ми звернулися до всіх фракцій, щоб вони прислали своїх представників», - пояснив Головко.

Як повідомлялося, Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення про подачу судового позову до народного депутата України Михайла Головка про захист ділової репутації. У НБУ вважають, що Головко поширював недостовірну інформацію про те, що нібито Національний банк рекомендував клієнтам банку «Хрещатик» переводити рахунки в банки, наближені до керівництва Національного банку. «Члени Правління Національного банку України не пов'язані з жодним банком, адже це може призвести до конфлікту інтересів», - заявили в НБУ.

Депутати-свободівці Михайло Головко та Олег Осуховський ініціювали створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування дій голови Нацбанку Валерії Гонтаревої, спрямованих на підтримку російських банків. Михайло Головко підкреслив, що за період керівництва Нацбанком Валерією Гонтаревою російські банки удвічі збільшили свою частку на українському ринку і далі витісняють українські фінустанови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram