ГоловнаПолітика

Парубій: у парламентській коаліції зараз 230 депутатів

Коаліція в Раді існувала завжди, - зазначив спікер

Парубій: у парламентській коаліції зараз 230 депутатів
Фото: Макс Требухов

На сьогодні в парламентську коаліцію входять 230 народних депутатів.

Про це заявив спікер парламенту Андрій Парубій, повідомляє телеканал "112 Україна".

"За тими документами, які мені надав апарат, на момент нашого голосування (за призначення нового Кабінету Міністрів на чолі з Володимиром Гройсманом, - ред.) було 237 членів коаліції, але у зв'язку з тим, що семеро депутатів склали депутатські повноваження (ті, які стали членами нового Кабміну, - ред.), зараз є 230 членів коаліції. Якщо буде вимога дати їхні прізвища, я попрошу в апарату необхідні документи і публічно продемонструю їх", - сказав Парубій.

За його словами, коаліція в Раді існувала завжди і "ніколи не було сумнівів" щодо того, чи достатньо підписів під коаліційною угодою.

"Дискусія полягала тільки в тому, що, згідно з конституційними роз'ясненнями, має бути кількість депутатів у фракціях не менш ніж 226. Отже, в той момент, коли багато депутатів, які були в коаліції, але були позафракційними, вступили у фракцію "Блок Петра Порошенка", і ми вийшли на 226, тоді й відбулися збори коаліції", - зазначив Парубій.

Нагадаємо, коаліція "Європейська Україна" була створена наприкінці 2014 року в складі БПП, "Народного фронту", "Радикальної партії", "Самопомочі" і "Батьківщини". Три останні фракції з неї пізніше вийшли, в складі більшості залишилося менш ніж 226 депутатів. Офіційно про розпад коаліції оголошено не було.

Раніше лідер БПП Юрій Луценко повідомив, що зараз у коаліції "Європейська Україна" більш ніж 235 голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram