ГоловнаПолітика

ГПУ викликала Каська на допит у новій справі (оновлено)

Колишній заступник генпрокурора дасть свідчення у справі про перевищення влади

ГПУ викликала Каська на допит у новій справі (оновлено)
Виталий Касько
Фото: segodnya.ua

Генпрокуратура викликала на допит колишнього заступника генерального прокурора Віталія Каська в рамках нового кримінального провадження.

Про це повідомив сам Касько в фейсбуці.

"Сьогодні йду на черговий допит у прокуратуру, але вже в іншій кримінальній справі. Що це за справа і як я з нею пов'язаний - загадка. Підозрюю, що ГПУ вигадує їх на ходу, щоб не випускати мене з поля зору. Також поки що не зрозуміло, чи переросте статус свідка у чергову сфабриковану підозру", - зазначив він.

Допит відбудеться о 15.00 у будівлі ГПУ на вул. Борисоглібській, 18.

Каська викликали як свідка у рамках кримінального провадження, порушеного 10 квітня за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу, вказано у фрагменті повістки, яку колишній заступник генпрокурора додав до свого посту. Ця стаття визначає покарання за перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція статті - позбавлення волі на строк від семи до 10 років.

Оновлення. Адвокат Роман Маселко в коментарі до поста Каська зазначає, що кримінальне провадження №42015000000000635 відкрито за фактом неналежного розслідування органами прокуратури справ Майдану.

Нагадаємо, 11 квітня ГПУ висунула Каську підозру за частиною 4 статті 190 (шахрайство в особливо великих розмірах) та частини 4 статті 358 (підробка документів) Кримінального кодексу. Цю справу було порушено 12 лютого, вона стосується отримання Каськом службових квартир. Суд визначив Каську запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram