ГоловнаПолітика

МЗС засудило відмову РФ у зустрічі Савченко зі сестрою

Російська сторона як і раніше не пускає до ув'язненої лікарів і консулів

МЗС засудило відмову РФ у зустрічі Савченко зі сестрою

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговою відмовою російської сторони в наданні дозволу на зустріч Віри Савченко з її сестрою, українкою Надією Савченко, яка продовжує безстрокове сухе голодування і яку незаконно утримує російська влада.

Про це йдеться в заяві МЗС.

"Такі дії представників російської сторони суперечать положенням чинного законодавства РФ про порядок надання дозволу на побачення рідних з ув'язненими і розцінюються як спрямовані на приховування від суспільства реального стану здоров'я Надії Савченко", сказано в заяві.

Відзначається, що, незважаючи на численні звернення української сторони про надання дозволу на допуск до ув'язненої українських лікарів і консулів, а також її вкрай важкий стан здоров'я, російська сторона як і раніше дає негативну відповідь.

Міністерство категорично засуджує такі дії російської сторони і в черговий раз наголошує на необхідності забезпечення невідкладного допуску українських лікарів до Надії, можливість відвідування її рідними і консулами, а також закликає виконати раніше заявлені вимоги щодо її звільнення і повернення в Україну відповідно до норм міжнародного права і Мінських домовленостей.

"Вкотре наголошуємо, що Російська Федерація несе пряму відповідальність за життя і здоров'я народного депутата України, члена Парламентської Асамблеї Ради Європи Надії Савченко", - підкреслюється в заяві МЗС.

Як повідомлялося раніше, в МЗС РФ визнали заклики США відпустити Савченко і Сенцова "спробою виправдати тероризм".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram