ГоловнаПолітика

Націоналісти закидали будівлю Росспівробітництва в Києві димовими шашками (оновлено)

С14 і "Правий сектор" вирішили підтримати Савченко.

Націоналісти в п'ятницю закидали димовими шашками і фаєрами будівлю центру Росспівробітництва в Києві.

"Близько 15 осіб провели акцію біля будівлі Росспівробітництва. Вони принесли автомобільні покришки, закидали територію центру димовими шашками і фаєрами", - розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі російського посольства.

Акція була швидкоплинною, активісти не встигли підпалити покришки. Постраждалих немає.

На фейсбук-сторінці руху С14 (афілійоване зі "Свободою" угруповання) повідомляють, що акцію проводили разом із "Правим сектором". Метою акції заявлено звільнення Надії Савченко та інших засуджених у Росії українців.

Ми вимагаємо звільнення Надії Савченко та інших політв'язнів, які перебувають у російському полоні. Ми проводимо акцію під будівлею Росспівробітництва, оскільки саме сюди переїхали російські посли зі свого колишнього місця перебування. Сподіваюся, Росія почула наш меседж", - зазначив у коментарі кореспонденту LB.ua учасник акції, член С14 Сергій.

Фото: facebook.com/yevgen.karas

Лідер неформальної організації С14 Євген Карась також висловив переконання, що в будівлі перебувають якісь "російські деструктивні елементи".

Фото: facebook.com/yevgen.karas

"Акція проведена в зв'язку з важким становищем Надії Савченко і особливо Миколи Карпюка в катівнях кремлівського режиму. Центр Росукрспівробітництва на Подолі обрали не випадково. По-перше, там зараз працюють посольські служби РФ. По-друге, там регулярно проходять робочі наради та проживають російські деструктивні елементи. Є чутки, що там навіть стоїть потужна апаратура для радіо-технічної розвідки. По-третє, саме там раніше не раз розміщувалися на нічліг бойовики "Вірного козацтва" і сепаратистської організації "Опір". Багато з цих людей зараз воюють у ДНР-ЛНР, але чомусь діяльність Росукрспівробітництва в Україні не припинена", - заявив він.

Фото: facebook.com/yevgen.karas

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram