ГоловнаПолітика

Ківа здав наркоділка, який запропонував йому 200 тис. гривень на місяць

Перший транш хабара становив 400 тис. гривень.

Ківа здав наркоділка, який запропонував йому 200 тис. гривень на місяць
Илья Кива

Керівнику Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Іллі Ківі запропонували хабар 200 тис. гривень щомісяця.

Однак, як повідомляє прокуратура Києва, Ківа повідомив про пропозицію в правоохоронні органи.

Була підготовлена спецоперація, і під час передачі Ківі 400 тис. гривень зловмисника затримали.

Гроші, як зазначається, він пропонував за "невжиття заходів щодо припинення його незаконної діяльності, пов'язаної з поширенням наркотиків на території Дніпровської області".

На сайті Нацполіції уточнюють, що операцію готували 2,5 місяця.

Як зазначають, ватажок злочинної групи, яка діяла на території Дніпропетровської та Київської областей, запропонував Ківі за кожне місто в інших регіонах по 200 тис. гривень щомісяця.

"Спочатку співробітники карного розшуку столичної поліції задокументували факт передачі начальнику одного з департаментів центрального апарату Національної поліції України 200 тис. гривень, а сьогодні в центрі Києва, в ресторані, затримали кримінального авторитета і трьох його охоронців під час передачі ще 200 тис. гривень", - уточнюють у поліції.

Зазначено, що затримано чотирьох осіб, у яких вилучили чотири одиниці зброї: два пістолети і два автомати. За адресами їхнього проживання проводять обшуки.

У своєму фейсбуці Ківа повідомив, що один із затриманих - кримінальний авторитет Вадим Великодний. Він також виклав фото затримання.

Нагадаємо, Ілля Ківа очолив департамент протидії наркозлочинності в жовтні минулого року. З листопада, коли набув чинності закон про Нацполіцію, всі працівники органів внутрішніх справ зобов'язані пройти переатестацію, проте Ківа її досі не пройшов.

Уродженець Полтави Ілля Ківа став співробітником місцевої міліції 5 вересня 2014 року. Він очолив батальйон територіальної оборони "Полтавщина", але незабаром цієї посади позбувся через бунт підлеглих.

У грудні 2014 року Ківу призначили заступником начальника ГУМВС Донецької області, з цієї посади в червні 2015 року

перейшов на посаду заступника начальника УМВС Херсонської області. Цю посаду він обіймав до призначення головним борцем з наркотиками.

Є інформація, що до переходу на службу в міліцію Ківа був засуджений за отримання хабара на посаді заступника начальника управління у справах захисту прав споживачів Полтавської області. Однак у серпні 2014 року суд зняв з Ківи судимість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram