ГоловнаПолітика

"НФ" закликав Гройсмана продовжити реформи Яценюка

"Сподіваємося, що наступний уряд скористається напрацюваннями уряду Яценюка".

"НФ" закликав Гройсмана продовжити реформи Яценюка
Фото: 24tv.ua

Фракція "Народного фронту" наполягатиме на продовженні новим урядом реформ, розпочатих кабінетом Арсенія Яценюка. Про це заявив з трибуни Верховної Ради лідер фракції Максим Бурбак.

"Ми добре розуміємо, хто і для чого все це почав. Але всіх нас розсудить час. Арсеній Яценюк прийняв державне рішення. У цій кризі потрібно було поставити крапку. Впевнені, що справедливу оцінку роботі уряду Арсенія Яценюка українські громадяни дадуть згодом", - підкреслив Бурбак.

"Сподіваємося, що наступний уряд скористається напрацюваннями уряду Яценюка і не втратить темпу реформ. Декларуємо партнерські наміри і всебічну підтримку новому уряду, але в кожному рішенні коаліції і Кабміну будемо відстоювати продовження реформ", - підкреслив голова фракції.

Серед них Бурбак назвав, зокрема, політику зменшення ресурсної залежності від Росії, енергонезалежність; обороноздатність; торгову і політичну інтеграцію з Євросоюзом і США; рух в НАТО; зменшення державного боргу і стабільну бюджетну політику; підвищення соціальних стандартів; реформу системи управління державними компаніями; спрощення системи адміністративних послуг; інфраструктурні проекти; реформу правоохоронних органів, включаючи суди; захист інформаційного і культурного простору України.

Нагадаємо, у четвер, 14 березня, Верховна Рада затвердила Володимира Гройсмана прем'єр-міністром України. Одночасно парламент прийняв відставку прем'єра Арсенія Яценюка, але при цьому скасував визнання роботи його уряду незадовільним. Усі ці рішення прийнято в пакеті - одним голосуванням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram