ГоловнаПолітика

Порошенко звільнив двох заступників голови СБУ

На одну зі звільнених посад призначено Вадима Пояркова з Дніпропетровська.

Порошенко звільнив двох заступників голови СБУ

Президент Петро Порошенко в четвер, 14 березня, звільнив двох заступників голови СБУ.

Зокрема, посад позбулися перший заступник, начальник Головного управління боротьби з корупцією й організованою злочинністю Віктор Трепак (указ №144), а також Віталій Яловенко (указ №143).

Замість них на одну зі звільнених посад призначено Вадима Пояркова (указ №148), який раніше був начальником Управління СБУ в Дніпропетровській області (звільнений указом №146).

Також Порошенко змінив начальника Управління СБУ у Вінницькій області Сергія Ратієва на Ігоря Шкурата (укази №145 і №151), а також начальника Управління СБУ в Хмельницькій області Анатолія Будовицького на Сергія Харченка (укази №147 і №152).

Ще одним указом №149 Порошенко призначив начальника Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення СБУ Валентина Безверхого. Указом №150 ректором Національної академії СБУ призначено Сергія Кудінова.

Нагадаємо, перший заступник голови СБУ Віктор Трепак у листопаді 2015 року написав заяву на ім'я президента Петра Порошенка про звільнення із займаної посади. Причиною свого кроку Трепак назвав неможливість боротьби з корупцією в умовах, коли Віктор Шокін займає посаду генпрокурора.

Він займав свою посаду з липня 2015 року.

Яловенко був у керівництві СБУ з липня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram