ГоловнаПолітика

Чубаров закликав терміново скликати Раду Безпеки ООН через заборону Меджлісу

Ухвалення цього "рішення" буде забезпечуватися каральними органами РФ, яка окупувала Крим

Чубаров закликав терміново скликати Раду Безпеки ООН через заборону Меджлісу
Фото: 24tv.ua

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що Президент Петро Порошенко зобов'язаний вимагати терміново скликати Раду Безпеки ООН і виконавчі органи ЄС, щоб запобігти загрозі прямої розправи над корінним народом Криму з боку Росії.

Про це Чубаров написав у Facebook.

"Виходжу з того, що Президент України зобов'язаний негайно звернутися на адресу Генерального секретаря ООН, а також керівництва Європарламенту та Ради Європи з вимогою термінового скликання Ради Безпеки ООН, виконавчих органів Євросоюзу і Ради Європи з метою запобігання загрозі прямої розправи над корінним народом Криму, що виходить з боку Росії, яка окупувала півострів", - зазначив Чубаров.

На його думку, прийняте рішення "про призупинення діяльності Меджлісу кримських татар" пані Поклонської, особи, яка незаконно виконує функції "прокурора" в умовах тимчасово окупованого Криму, безумовно, є нікчемним, однак буде забезпечуватися каральними органами Російської Федерації, яка окупувала Крим" .

"Немає ніяких сумнівів у тому, що ухвалення цього "рішення" стало можливим виключно за вказівкою Кремля, що свідчить про ескалацію Путіним і його оточенням конфронтаційних форм взаємин з усією міжнародною спільнотою", - вважає голова Меджлісу.

Чубаров назвав заборону Меджлісу цинічною відповіддю Путіна на заклики учасників засідань Ради Безпеки ООН (18 березня, за формулою Арії, Нью-Йорк) і Ради ООН з прав людини ООН (22 березня, Женева) про припинення переслідування Меджлісу кримськотатарського народу - вищого представницького органу корінного народу Криму.

"Це хамська відповідь і на адресу переважної більшості депутатів Європейського парламенту, які виступили 4 лютого 2016 року зі Заявою на захист прав кримськотатарського народу і вимог до Росії припинити репресії проти Меджлісу кримськотатарського народу", - підсумував Рефат Чубаров.

Нагадаємо, "прокурор" Криму Наталія Поклонська в середу, 13 квітня, винесла припис призупинити діяльність Меджлісу кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram