ГоловнаПолітика

Прокуратура почала розслідувати розкрадання екс-нардепом і його сином 100 млн грн держкоштів

Зловмисники уклали низку фіктивних договорів на придбання сільгосптехніки

Прокуратура почала розслідувати розкрадання екс-нардепом і його сином 100 млн грн держкоштів
Стоп-кадр из видео о задержании контрабандистов
Фото: Стоп-кадр из видео о задержании контрабандистов

Прокуратура Київської області почала розслідування факту привласнення державних коштів у розмірі 100 млн гривень колишнім депутатом Верховної Ради і його сином в 2013-2014 роках.

Про це повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції України.

"Протягом 2013-2014 років зловмисники уклали низку фіктивних договорів на придбання сільгосптехніки та передачу її в лізинг підконтрольним їм товариствам. Бюджетні кошти, перераховані "своїм" підприємствам, на підставі безтоварних операцій в подальшому переводилися на рахунки конвертаційного центру, де перетворювалися в готівку і привласнювалися", - йдеться в повідомленні.

З метою приховування слідів злочинної діяльності здійснювалося документальне оформлення фіктивної передачі вказаного обладнання, але сільгосптехніка не поставлялася і не передавалася в фінансовий лізинг підприємствам.

Прокуратурою Київської області відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Зловмисникам за розкрадання і привласнення понад 100 млн гривень бюджетних коштів загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

У повідомленні ГУ Нацполіції не вказані імена депутата і його родича.

Нагадаємо, за словами міністра АПК Олексія Павленка, міністерство виявило розкрадання на підвідомчих підприємствах на суму 12 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram