ГоловнаПолітика

Генпрокуратура знову викликала Каська на допит

Колишній заступник генпрокурора значиться в повістці як підозрюваний

Генпрокуратура знову викликала Каська на допит
Виталий Касько
Фото: segodnya.ua

Генеральна прокуратура викликала колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська на допит 13 квітня.

Повістку про виклик опубліковано на сайті ГПУ.

Каська викликають на 10:00 як підозрюваного в шахрайстві. У разі неявки Каськові загрожує штраф чи привод, йдеться в повістці.

Нагадаємо, в ніч проти понеділка слідчий ГПУ вручив Каськові підозру в махінаціях зі службовим житлом.

За версією слідства, 2003 року Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі, яку пізніше приватизувала його мати. 2010 року Касько знову звернувся до генпрокурора про надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю і сестрою. Родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому самому Печерському районі. Йдеться про квартиру на бульварі Дружби Народів, 14-16 площею 155 кв. м. У грудні 2010 року Касько звільнився з прокуратури і працював адвокатом. За два місяці до звільнення трикімнатну квартиру, виділену сім'ї Каська, виключили з переліку службових. У березня 2014 року Касько приватизував її.

28 березня Печерський райсуд Києва за клопотанням генпрокурора Віктора Шокіна арештував квартиру Каська, заборонивши передавати її і відчужувати.

При цьому ситуацію з квартирами Каська розслідує також Національне антикорупційне бюро. Касько стверджує, що ГПУ не має права вести паралельне розслідування.

Раніше Касько відмовився прийти на допит в ГПУ, мотивуючи своє рішення тим, що, згідно зі ст. 135 КПК, повістку потрібно відправляти мінімум за три дні до дати допиту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram